27 augusti 2013

Hemmagjord ravioli


Att göra ravioli var ju inte heller så fasligt svårt. Första gången får man nog räkna med att det tar lite längre tid men tillslut så kommer man in i det och då flyter det på :-) Dessa gjordes till min födelsedagsmiddag i våras och rekommenderas varmt! Det är dock lite svårt att skriva ner mängderna utan här får du ta lite efter eget tycke och smak. Recept och tillvägagångssätt på pastan hittar du HÄR. Gör inte pastaplattorna för tunna i din pastamaskin utan 1mm är nog ganska lagom. Sedan valde jag att följa Jamie Olivers råd att bara använda vatten vid pensling, inte ägg, och det blev kanon.

Ravioli med knaperstekt bacon och pepparrot
  • 2 delar Philadelphia
  • 0,5 del Kvarg
  • Knaperstekt bacon
  • Riven pepparrot
  • Salt och svartpeppar


Ravioli med ricotta och spenat
  • 2 delar Ricotta
  • 1 del Philadelphia
  • Spenat  (stekt med valfri kryddning, ex. vitlök)
  • Lite muskot
  • Lite grönsakskrydda
  • Salt och svartpeppar

Topping
  • Riven parmesan
  • Färska tomater
  • Färsk basilika
  • Ruccola
  • Olivolja


Blanda ihop de olika fyllningarna och låt dessa få stå och gotta till sig en liten stund. Rulla ut pastan med din pastamaskin (eller kavel) till ark på ca. 1mm tjocklek. Klicka ut fyllningen som på bilden på ena hälften av arket, varefter du penslar runt om fyllningen med vatten. Vik sedan över den tomma långsidan och platta försiktigt till runt varje fyllning så att ingen luft stängs in, vilket gör att raviolin gärna spricker vid tillagning. Nu ska du ha en lång remsa med ravioli som sitter ihop. Dessa skär du nu isär, varefter du stoppar ner dem i kokande saltat vatten i ca. 3 minuter. Servera genast med valfri topping. (detta var mycket svårare att förklara än vad jag trodde så jag kommer nog göra en steg för steg beskrivning framöver)




Smaklig måltid!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar