10 september 2012

Höstig kotlettgratäng med sting


Ett improviserat recept som visserligen tar en stund i ugnen men med ytterst lite ansträngning, plus att du kan göra annat under tiden.

  • 5 st kotletter, helst benfria
  • champinjoner i klyftor
  • 2 st grovt hackade lökar
  • 1 st grovt hackad röd paprika
  • 3 dl lätt creme fraiche
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 msk soja
  • 1 msk sambal oelek
  • salt och peppar
Till servering
  • färsk pasta
  • en god sallad
  • slätbladig persilja

Lägg kotletterna i en ugnsfast form, salta och peppra. Stek champinjonerna, salta och peppra. Häll sedan champinjonerna över kotletterna, likväl som den råa löken och paprikan. Blanda ihop övriga ingredienser och häll såsen över alltihop och gratinera i ugnen på 175 grader varmluft ca. 1-1,5h. Kotletterna ska vara riktigt möra och fina. Du kan behöva täcka gratängen med folie den sista stunden så att den inte bränns på ytan.


Anpassa mängden sås och grönsaker efter mängd kotletter. Denna rätt kan du ju såklart även improvisera efter egen smak med valfria grönsaker eller varför inte lite bacon??


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar