19 mars 2012

Kasslerpotatisgratäng

Johans mamma gjorde alltid denna rätt och den blev alltid så himla god <3


Ingredienser:
Räcker till en normalstor ugnsplåt men du kanske får variera mängden lite beroende på form
  • ca. 14 medelstora potatisar, skivade 
  • ca. 300g tärnad kassler (variera mängd beroende på egen smak)
  • strimlad pujolök
  • salt och peppar
  • ev. vitlökspulver
  • 5-6 dl matlagningsgrädde (vispgrädde är ju såklart godast)
  • riven ost att toppa gratängen med
Varva potatisen med kassler, pujolök och kryddor. Avsluta med ett lager potatis och häll sedan på grädden. Här kan mängden variera lite också men jag brukar hälla upp till 3/4 av formen. Toppa med riven ost och ställ in i ugnen på 175 grader varmluft tills potatisen är helt färdig. Servera med en god sallad, gärna med majs i då det passar fint till denna rätt.


Ska ta och avnjuta denna middagen till "halv åtta hos mig" och sedan hoppas jag att det visas något kul på tv:n för då blir det lite cykling minsann. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar