30 mars 2014

Veckans tips!

Då tänkte jag försöka komma igång med lite tips inför veckan som kommer. Mat- och bakrecept som lagas här hemma just nu, eller bara sådant som jag är sugen på just nu. 

Hoppas din helg varit fin! Här hemma har det varit sjukstuga med en krasslig sambo, mycket pysslande med ett litet projekt som vi har, samtidigt som jag försökt att bara passa på att njuta av solen så mycket jag bara kunnat. Tänk vad fantastisk det är när våren börjar komma...orken och energin sipprar långsamt tillbaka in i kroppen och livet känns lite lättare :-) 

Men nog om det, recepten hittar du antingen under bilden eller genom att klicka på receptnamnet.

Veckans...

snabba:
Pasta med tomatpesto och ruccola



Ingredienser:
  • ca. 500g pasta
  • 2-3 kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • olivolja
  • soja
  • 2-3 dl parmesan
  • fetaost, mängd efter smak
  • halvera coctailtomater
Tomatpesto: 
  • 2 tomater grovt hackade
  • 1 klyfta vitlök 
  • 1,5 st kruka basilika
  • salt
  • chiliflingor
  • 1-2 msk olivolja


Sätt ugnen på 200 grader. Dela kycklingfiléerna vågrätt på längden så att de blir hälften så tjocka. Lägg dem sedan i en ugnsform med olivolja, soja, salt och peppar. Vänd runt kycklingen några gånger så att den täcks av marinaden och tillaga sedan i ugnen tills den är färdig. Ta sedan ut den och låt vila under folie en stund.


Koka sedan pastan tills den är lite hårdare än al dente, häll av men spara lite av kokvattnet. Mixa ihop ingredienserna till tomatpeston och blanda detta med pastan i kastrullen som fortfarande står på den varma plattan. Tillsätt lite av parmesanen samt kokvattnet under omrörningenn tills du tycker att den har en god smak och fin konsistens (salta dock inte för mycket då fetaosten tillför mkt sälta). Häll upp direkt på ett stort serveringsfat och toppa med kyckling, smulad fetaost, tomater, några basilikablad och malen svartpeppar. Bon appetit!

enkla:


Denna rätt lagas flitigt hemma just nu. Den är så himla god, lätt att göra och billig också :-)

favoritsmak:
Ramslök
Denna fantastiska växt! Helt klart en favorit och då jag fortfarande har lite i frysen sedan förra våren, passar jag på att använda upp detta nu så att jag får plats med nyplockad om några veckor. På bilden nedan ser du Ramslöksmör, vilket vi åt till en köttbit idag...såååå gott! Ramslökssoppan som du hittar nedanför är också en favorit.





trerätters:
Bruchetta med tomat och basilika


Pankopanerad torsk med ägghack, räkor och potatis- och jordärtskockspuré


Fruktsallad med vaniljkesella

Ingredienser:

  • 2 färska mango, grovt hackade
  • 1 l färska jordgubbar, grovt hackade
  • 1-2 apelsiner, filéade och hackade
  • citronmeliss
  • vaniljkesella

Blanda ihop all frukt med citronmeliss, mängd efter egen smak. Servera med en klick vaniljkesella. Enkelt och gott!!


brödbak:

Snabba och enkla brödkakor



Ha en fin vecka nu! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar