30 mars 2014

Hemmagjord pizza med kronärtskocka och fläskytterfilétopping - den godaste!


En så fantastiskt god pizza! Denna måste ni bara pröva. Enkla, rena och fräscha smaker...gott, gott gott!! Jag hittade receptet i en sådan där tidning från ICA; Vår nya husman (tror jag den hette).  Har gjort lite småändringar, som vanligt, men grunden är densamma.

4portioner

Pizzadeg:
  • 1 msk färsk jäst
  • 2,5 dl kallt vatten
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 5 - 5,5 dl vetemjöl

Rör ut jästen i en liten del av vattnet tills den löst sig. tillsätt resten av vattnet, olivolja, salt och det mesta av mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen i ca. 5 minuter och låt den sedan jäsa under bakduk i ca. 30 minuter. Under tiden förbereder du fyllningen;

Fyllning:
  • 1 burk (290g) marinerade kronärtskockor
  • 1 burk (290g) grillad paprika
  • 1 kruka färsk basilika
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 2dl pastasåsmed basilika (alt. krossade tomater med basilika)
  • 2 förp. mozzarella, skivad
Låt krinätrskockorna och paprikorna rinna av ordentligt och skär dem sedan i bitar, efter eget tycke och smak. (Jag behöll kronärtskocksbitarna ganska stora för att jag tycker om när den smaken verkligen kommer fram, paprikorna strimlade jag) Plocka och skär basilika bladen och blanda sedan dessa med grönsakerna, salta och peppra. Skär sedan mozzarellan i skivor. Sätt ugnen på 250 grader.

Häll upp degen på mjölad bänk och dela dem i antingen 4 mindre bitar, om man vill ha en pizza/portion, eller 2 större. Kavla ut degbitarna till tunna bottnar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

Bred på lite pastasås/krossade tomater på varje botten. Lägg på fyllning och ost. Grädda sedan i ugnen i ca. 10 minuter. Under tiden gör du toppingen.

Fläskytterfilétopping:
  • 500g fläskytterfilé/fläskfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 citron
  • ruccola, efter smak


Putsa och strimla fläskytterfilén i lillfingerstora strimlor.Skala och riv vitlöken. Stek sedan köttet i olivoljan, salta och eppra. I slutet tillsätter du vitlöken så att den får steka med en liten stund. Dra av pannan från värmen och tillsätt sedan citronsaft, mängd efter smak. Vänd ner ruccolan. 

Ta ut pizzan ur ugnen och låt den svalna litegrann. Strö sedan på toppingen och servera genast med ett glas vin!


Mums!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar