22 maj 2013

Stekt lövbiff med ramslökssmör, sparris och ugnsstekta tomater


Ett enkelt tillbehör med ramslök som bara var sååååå gott till denna anrättning. Detta måste du bara prova!!

Lövbiffen kryddades med svartpeppar, salt och cayenne och stektes snabbt på hög värme precis innan servering. Som tillbehör gjordes klyftpotatis och nedanstående grönsaker.

Sparrisen ugnsbakades med lite smör och salt tills den blivit sådär lagom stekt, du vet....så att den har lite knaprighet kvar. De sista sekunderna lade jag på några ramslöksblad och blandade om, bara för att få med den tillagade ramslökssmaken också (jättegott!!). 

Tomaterna ugnsrostades med lite salt, peppar, krossade hela vitlöksklyftor och rapsolja i några minuter bara.

Ramslökssmör
  • Lätta
  • 1 bunt finhackad ramslök
  • salt och peppar

Blanda ihop allt och låt det stå en stund innan servering. Det är faktiskt ganska viktigt att du verkligen låter smöret stå en bra stund och dra till sig, det gör jättemycket åt smaken.

Bon apetit!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar