5 november 2012

Ugnsstekt kycklingfilé med världens godast sås!


Så otroligt enkel och supergod rätt. Såsen är verkligen en favorit och du måste verkligen prova den. Om man vill göra det extra lätt för sig gör du den som en gratäng istället där du kokar ihop såsen och sedan häller den i en form med råa kycklingfiléer, varefter du tillagar allt i ugnen tills kycklingen är färdig.


Detta behövs:

  • Kycklingfiléer
  • smör- och rapsolja
  • salt och peppar
  • soja

Lägg kycklignfiléerna i en ugnsfast form med lite smör- och rapsolja i botten. Täck dem sedan med salt, peppar och lite soja. Tillaga i ugnen på 200 gradervarmluft tills de är helt färdiga. Ta ur filéerna och täck formen med folie tills de ska serveras.

  • Klyftad potatis
  • smör- och rapsolja
  • riven färsk vitlök
  • salt
  • frysta provencaliska kryddor



Lägg potatisen på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över smör- och rapsolja samt krydda och rör runt alltsammans. Tillaga i ugnen samtidigt som kycklingen tills den fått fin färg.

  • 2dl creme fraiche
  • 2dl grädde 
  • ca. 0,5msk senap
  • 1-2 grönsaksbuljongtärningar
  • lite soja
Rör ihop alla ingredienserna och låt såsen koka upp. Justera mängderna lite efter egen smak...klar att servera :-)

Serverade denna anrättning med favvosalladen just nu; Blomkålssallad. 
  • Färsk blomkål i bitar
  • tomater i bitar
  • hackad/strimlad lök
  • finhackad basilika
  • olja + balsamvinäger + flingsalt

Hur gott som helst!!

2 kommentarer:

  1. Mmm, detta ser gptt ut!! Känns kul att se att helgsmenyn är tom denna vecka!! Då blir jag påmind som att ni ska TILL MOSS!!! :) Tjoohoo! Får fixa massa god mat och lägga ut på bloggen i efterhand! Idag blir det Cowboysoppa här hemma hos oss- den är så god!! Kram Emma o Thor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh ja, vi längtar verkligen! Ska bli riktigt mysigt :-) Gott med cowboysoppa, har inte gjort den på länge så det får det nog bli framöver. Ses snart!!

      Radera