12 september 2012

Grahamsgrynsgröt med äpple, kanel och blåbär


Fick detta på jobbet för några veckor sedan och det är toppengott och precis i min smak. För en enkel lunch eller kvällsmat är denna perfekt!

2 portioner:

  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vatten
  • salt
  • 1 dl grahamsgryn
  • 1 rivet äpple
  • 1 dl blåbär
  • kanel

Koka upp mjölk, vatten och salt under omrörning. Rör ner grahamsgrynen och fortsätt vispa medans gröten kokar i ca. 3-5 minuter. Tillsätt äpple, blåbär och kanel och fortsätt röra. Låt gröten koka ihop och när den har fått en bra konsistens så tar du av den från värmen. Låt den vila någon minut innan servering. Jag strödde bara på lite hemmagjort vaniljsocker men lite äppelmos funkar också finfint, om du vill ha något alls det vill säga. Smaklig spis! <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar