27 maj 2012

Fisksoppa med vitlöks-cremefraiche


Gjorde en ny variant av en gammal favorit; laxsoppa med saffrans/vitlöks-creme fraiche. Hade dock ingen lax och ingen saffran så det fick bli torsksoppa  istället med vitlöks-creme fraiche.

Ingredienser:
Skriver inga mängder då du kan ta grönsaker och fisk efter smak.
  • tärnad potatis
  • tärnade morötter
  • ca. 2st grovt hackade gula lökar
  • 2-3 dl matlagingsvin
  • 2-3 burkar krossade tomater
  • 2-3 tärningar hönsbuljong
  • salt
  • ev. vatten
  • torsk i grova bitar
  • kryddor och örter efter egen smak, jag tog örtagårdskrydda och frysta  provencaliska kryddor denna gång.
Vitlöks-creme fraiche:
  • creme fraiche
  • vitlök
  • salt och peppar


Blanda ihop creme fraiche, vitlök salt och peppar till en sås och låt denna stå och dra till sig i kylen.

Häll potatis, morötter, lök, vin, krossade tomater, buljong och salt i en stor kastrull och lått detta koka upp, tillsätt ev. vatten om du tycker att det skulle behövas. Låt detta koka tills grönsakerna är färdiga, tillsätt kryddor/örter och sedan fisken. Dra av kastrullen från värmen och låt soppan sedan stå tills fisken är färdig. Servera med creme fraichen och ett gott bröd. Denna gång blev det färskt grekiskt lantbröd från Willys, tycker att det är så himla roligt att de har fått så mycket roligt och fräscht nybakat bröd :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar