19 februari 2012

Melodifestivalen och dagens middag!


Gårdagen spenderades alltså på sjukhuset med lite god mat och mys. Gjorde kycklingsallad med vitlöksås och en efterrätt gjord på kesella, philadelphia, vaniljsocker, clementinsest, varvat med smält choklad och toppat med clementin och kiwi. Detta packades ner och avnjöts på en hård trästol framför melodifestivalen. Efterrätten var kanske inte riktigt så genomtänkt då chokladen stelnade och bildade pansarliknande lager som var, näst intill, omöjliga att ta sig igenom...ingen choklad nästa gång.
Kycklingsallad med vitlökssås.
Gällande melodifestivalen...jag vet inte vad ni tyckte men för mig var hela programmet bara pinsamt (förutom programledarna som är toppen i år!!)...bättring till nästa vecka!!!!

Idag blev sambon äntligen frisläppt så vi packade hela hans bohag och styrde kosan mot hemmets lugna vrå...skönt. Väl hemma har vi haft en riktig slappardag, lr ja...han kan ju inte göra så mkt annat i och för sig, men skönt var det!

Middagen idag blev kyckling med parmaskinka och balsamsås. Receptet är hämtat från arlas app och här är receptet:

4 port

  • 8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g 
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar 
  • 2 tsk oregano 
  • 4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
  • 2 dl vispgrädde (jag tog matlagningsgrädde)
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 2 pressade vitlöksklyftor


Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev över lite färsk oregano. Servera med frästa grönsaker.

Jag använde dock det mer ekonomiska alternativet med vanlig lufttorkad skinka, supergott!! Ni måste prova det här receptet!

Jag gjorde klyftpotatis och sallad till men frästa grönsaker skulle funka toppen också!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar